top of page
  • Writer's pictureptjohanna

Mistä saada motivaatiota kuntosalille lähtemiseen?

Kuntosalille lähteminen voi olla haastavaa, erityisesti pitkän työpäivän jälkeen hektisessä arjessa tai kun kotona odottaa mukava sohva ja muut houkutukset. Miksi niin usein huomaamme etsivämme tekosyitä jäädäksemme kotiin sen sijaan, että menisimme treenaamaan tai muuten liikkumaan? Mistä saada motivaatiota kuntosalille lähtemiseen? Psykologian ja mielenvoiman ymmärtäminen voi auttaa meitä voittamaan tämän taistelun motivaation ja liikkumisen puolesta.



Mistä saada motivaatiota kuntosalille lähtemiseen?


Mielen psykologia


Mukavuusalueen vaikutus meihin: Ihmismieli pyrkii usein pysymään mukavuusalueellaan, jossa kaikki tuntuu helpolta ja turvalliselta. Kuntosalille meneminen voi olla kohtaamista epämukavuusalueen kanssa, mutta juuri siellä tapahtuu kasvua ja kehitystä niin fyysisesti kuin psyykkisesti.





Palkitsemisjärjestelmä: Mielemme toimii palkitsemisjärjestelmän avulla. Jos tiedät, että kuntosalilla käyminen tuottaa hyviä tuloksia ja tekee sinusta energisemmän ja onnellisemman, voit käyttää tätä palkintona saadaksesi itsesi liikkeelle.


Pitkän aikavälin tavoitteet: Aseta itsellesi selkeät pitkän aikavälin tavoitteet, jotka motivoivat sinua. Voit hahmotella, millainen haluat olla vuoden päästä, ja muistuttaa itseäsi näistä tavoitteista päivittäin.



Motivaatio tekijöitä kuntosalille lähtemiseen


Vinkkejä motivaation lisäämiseen:


Yllä sait jo muutaman vinkin mielen psykologiaan liittyen. Jatkaaksemme tätä ajatusta, on tärkeää ymmärtää, että motivaatio on kuin liekki, joka tarvitsee polttoainetta pysyäkseen sytytettynä. Sen ylläpitäminen saattaa joskus tuntua haastavalta, mutta se on mahdollista oikeiden strategioiden avulla.


Aikatauluta treenit & liikkuminen: Sisällytä treenit päivittäiseen aikatauluusi kuin mikä tahansa muu tapaaminen. Tämä tekee niistä tärkeän osan päivääsi. Kun liikunta on suunniteltu etukäteen, se tulee osaksi rutiiniasi, eikä siitä tule enää niin helppoa lipsua.

Aloita kevyesti: Joskus on helpompaa saada itsensä liikkeelle, kun lupaat itsellesi, että voit tehdä vain lyhyen ja kevyen harjoituksen. Usein tämä kuitenkin johtaa siihen, että jatkat treeniä pidempään  ja saat enemmän aikaan kuin alun perin suunnittelit. Pienikin liike voi olla tie suurempaan motivaatioon ja saada sinut tuntemaan olosi hyväksi.


Kumppanin tuki: Liikunta ystävän tai kumppanin kanssa voi olla motivoivampaa. Voitte tukea ja kannustaa toinen toisianne ja jaetut hetket luovat myös yhteyttä ja lisäävät hauskuutta harjoitteluun. Kun tiedät, että joku odottaa sinua salilla tai lenkkipolulla, se voi auttaa sinua ylittämään laiskuuden hetket.


Musiikki ja podcastit: Valmista itsellesi hyvä soittolista tai kuuntele mielenkiintoista podcastia treenin aikana. Hyvä musiikki tai mielenkiintoinen keskustelu voi tehdä harjoittelusta nautinnollisempaa ja auttaa sinua keskittymään treeniin. Musiikki tai podcast voi myös tarjota sinulle ylimääräistä energiaa ja inspiraatiota liikkumiseen.


Muista hyvät fiilikset: Muista aina, kuinka hyväksi ja virkistyneeksi tunnet itsesi treenin jälkeen. Käytä tätä tunnetta motivointina ja muistuta itseäsi siitä, että jokainen treeni vie sinua lähemmäksi tavoitteitasi. Palkitse itsesi hyvillä fiiliksillä ja anna niiden ohjata sinua kohti seuraavaa liikuntasuoritusta.


Aloita pienistä tavoitteista: Jos tuntuu, että kokonainen treeni tuntuu liian suurelta askeleelta, aloita pienillä tavoitteilla. Lupaa mennä salille vaikka vain 20 minuutiksi. Pienet voitot kannustavat jatkamaan eteenpäin ja lisäävät motivaatiota. Muista, että matka kohti terveellisempää elämää alkaa pienistä askeleista.


Johannasfit Personal Trainer etävalmennus ja lähivalmennus tarjoaa sinulle henkilökohtaista tukea ja motivointia matkalla kohti parempaa terveyttä ja kuntoa. Ammattimainen valmentaja voi auttaa sinua asettamaan realistisia tavoitteita ja suunnittelemaan harjoittelusi niiden mukaisesti. Näillä opeilla et epäonnistu! Muista, että voitat mielen taistelun vain tekemällä!


LUE MYÖS:





41 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page